Lacul Colibita din Colibita Judetul Bistrita-Nasaud
Obiective turistice din Judetul Bistrita-Nasaud
Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania www.cazare.intorsura.ro

Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania

Adauga unitate
Nu distruge mediul inconjurator! Pastreaza natura curata!

Obiective turistice din Colibita

Selectare rapida
Cazare
Pe judete
Pe localitati
Dupa tipul unitatii

turismagrement.ro
Mai mult decat cazare!

Nu exista recomandari.
RECOMANDARI





Agrement

Inchis


Arata prietenilor
Cauta obiectiv turistic in judetul

Obiective turistice > Lacul Colibita - Colibita > Judetul Bistrita-Nasaud > Colibita

LACUL COLIBITA - COLIBITA


Lacul Colibiţa este un lac rtificial de acumulare din Munţii Călimani, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Barajul prin care a fost creeat lacul a fost amenajat în perioada 1977 - 1991 cu scop hidroenergetic pe cursul râului Bistriţa.

Lacul Colibiţa are o suprafaţă de 270 ha, lungimea de 13 km şi volumul apei acumulate de 65 mil m3, fiind situat la o altitudine de 900 m.
Pe malurile lacului se află staţiunea turistică Colibiţa.

Legende si povesti

Despre satul Colibita se spune ca ar fi existat inca din anul 1850, ce-i drept, pe atunci avand doar 14 locuitori care-si duceau traiul zilnic in colibele lor (de unde si numele de “Colibita”). Ca sa-si poata duce materialul lemnos la targul din Muresenii Bargaului, era nevoie de un drum; acesta a aparut abia in 1869, in acelasi an cu biserica din localitate. Un tamplar german, W. Ianitchi, a intuit potentialul turistic al zonei si a construit cateva case de vacanta, care erau destinate in principal sasilor din Bistrita. Se intampla pe la 1918. Dar din pacate (sau, am putea spune acum, din fericire), in 1979 a aparut ideea amenajarii unui lac de acumulare exact in acea zona, asa ca satul a fost stramutat in apropiere, in asa-numita localitate Mita. Fiind amenajat chiar in fosta vatra a satului, lacul a preluat numele localitatii care a fost practic inundata.

Legendele locului povestesc cum ca pe fundul lacului ar exista o parte din casele scufundate, inclusiv vechea biserica din Colibita – mai mult, se spune ca atunci cand scade nivelul apei, se poate vedea crucea de pe acoperisul bisericii. De aceea auzi satenii povestind ca lacul este blestemat si ca in fiecare an isi cere tributul, platit cu o viata omeneasca.

Astazi, frumusetea lacului de acumulare si proprietatile curative ale aerului din Colibita atrag foarte multi turisti romani si straini. Aerul este atat de curat si bogat in ozon incat poate vindeca orice bolnav de tuberculoza. In zona exista, de altfel, si un sanatoriu specializat in tratarea bolilor pulmonare.

Ce poti sa faci la Lacul Colibita

Pe langa plaja si baia in apa racoroasa a lacului de care poti sa te bucuri in strandul amenajat, Colibita este o zona excelenta pentru liniste si relaxare. Cadrul natural ii asigura un farmec aparte, oferindu-le turistilor spatiul perfect pentru excursii si drumetii montane, pescuit, inot, caiac, ciclism si nu in ultimul rand, plimbari su sania in timpul iernii.


Obiective turistice in localitatea Colibita

Lacul Colibita > Colibita
Lacul Colibiţa este un lac rtificial de acumulare din Munţii Călimani, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Barajul prin care a fost creeat lacul a fost a ...



Valid XHTML 1.0! Copyright JTI Advertising © 2000 - 2015
Avem 223016 vizitatori unici si
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.cazare.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa cazare.intorsura.ro