Lacul Vulturilor (Lacul fara fund) din Siriu Judetul Buzau
Obiective turistice din Judetul Buzau
Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania www.cazare.intorsura.ro

Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania

Adauga unitate
Nu distruge mediul inconjurator! Pastreaza natura curata!

Obiective turistice din Siriu

Selectare rapida
Cazare
Pe judete
Pe localitati
Dupa tipul unitatii

turismagrement.ro
Mai mult decat cazare!

Nu exista recomandari.
RECOMANDARI

Agrement

Inchis


Arata prietenilor
Cauta obiectiv turistic in judetul

Obiective turistice > Lacul Vulturilor (Lacul fara fund) - Siriu > Masivul Siriu > Judetul Buzau > Siriu

LACUL VULTURILOR (LACUL FARA FUND) - SIRIU


De mii de ani, în inima Munţilor Siriu, cerul se oglindeşte într-un lac de poveste. De această apă, acunsă de ochii curioşilor, se leagă legende despre care oamenii locurilor spun că au un sâmbure de adevăr. Lacul Vulturilor, format la peste 1400 metri altitudine, se află într-o zonă puţin cunoscută de turişti, cu peisaje sălbatice, aproape nemodificate.

Lacul Vulturilor sau Lacul fară Fund se află în apropierea localitaţii Carasna - Sita Buzăului judeţul Covasna şi Gura Siriului din judeţul Buzău.

Lacul Vulturilor este cu precadere unul dintre obiectivele turistice de mare anvergura a acestei zone, fiind situat la o altitudine de 1.420 m, in Muntii Siriului, pe partea estica a versantului Malaia, intinzandu-se pe o suprafata de 0,90 ha si avand o adancime maxima de 2,5 m, in pofida denumirii populare ce contine sintagma de Lac fara fund.

Fiind un lac periglaciar, Lacul Vuturilor poate fi considerat sinonim cu frumusetea, pentru ca, peisajele ce il inconjoara sunt rapitoare, iar imaginea lacului in sine completeaza cu gratie aceasta frumusete, aproape radicand-o la rang de arta.

Până la apa ascunsă în inima munţilor este însă cale lungă. Urcuşul către vârful muntelui iţi ia ore bune, asta dacă iei potecile la pas.
Merită însă orice efort deoarece peisajele sălbatice sunt de-o frumuseţe cum rar mai întâlneşti. Peste tot e o linişte deplină si cu cât înaintăm, cu atât locurile ne par tot mai rupte de lume.

Ajunşi la Poarta Vânturilor veţi observa că aici se întâlnesc trei trasee turistice. Spre lacul vulturilor însă ati mai avea de mers încă o jumătate de oră.
Pentru cei răbdători, care reuşesc să ajungă pe cel mai inalt pisc, există şi răsplată!

Frumuseţile oferite de natură te lasă cu gura căscată.

De ce i se spune Lacul Vulturilor?

Denumirea de Lacul Vulturilor îi revine lacului datorită marelui scriitor Alexandru Valhuţă şi a însemnărilor sale facute în opera sa, România Pitorească. Alexandru Vlahuţă spune că acesta ar fi fost sălaşul de primăvară al vulturilor, ei având obiceiul să işi înveţe puii să zboare în această regiune. Superba legendă a dat numele lacului, devenind, datorită lui Vlahuţă, cunoscut în toată tara sub numele de Lacul Vulturilor.

Al doilea nume, cel popular, şi anume Lacul Fără Fund, este datorat altei legende cunoscute prin partile locului, ce nu are, aşa cum ar fi de închipuit, nici o legătură cu adâncimea lacului. Se spune că un cioban, sătul de această meserie, şi-ar fi părăsit turma de oi, aruncându-şi bata în acest lac.
După mult timp, el o regăseşte plutind pe Dunăre, moment la care, cuprins de nostalgia locurilor natale, decide să se întoarcă la vechile lui activitaţi, căutându-şi turma de oi şi realizând că oieritul este, cu adevărat menirea sa.

Zona din imediata vecinătate a Lacului Vulturilor este cunoscută ca fiind singura zonă unde pot fi găsite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de dispariţie. Acest lucru este datorat şi faptului ca vorbim despre o zonă salbatică, in adevaratul sens la cuvântului.
Pe malul lacului se află cabana de vănatoare Lacul Vulturilor. Cabană este cu circuit închis, dar există posibilitatea de campare în curte sau lângă lac. Lucru cu adevărat frumos îl reprezintă faptul că, în imediata apropiere a cabanei Lacul Vulturilor, se află un izvor cu apă potabilă.
Pentru turiştii care nu doresc însă să înopteze pe Vârful Masivului Siriu există pensiunile din zonă care oferă confortul necesar unui sejur de neuitat în depresiunea Întorsura Buzăului.


Obiective turistice in localitatea Siriu

Lacul Vulturilor (Lacul fara fund) > Siriu
De mii de ani, în inima Munţilor Siriu, cerul se oglindeşte într-un lac de poveste. De această apă, acunsă de ochii curioşilor, se leagă lege ...

Barajul Siriu si Lacul Siriu > Siriu
Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă unul dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară. Puţini sunt însă cei ca ...

Cascada Pruncea - Casoca > Siriu
Cascada Casoca o gasim localizata in masivul Podu Calului, la vreo 5 km distanta de barajul Siriu. Pe aceste meleaguri, se pare, ca s-au adunat cele m ...Valid XHTML 1.0! Copyright JTI Advertising © 2000 - 2015
Avem 213180 vizitatori unici si
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.cazare.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa cazare.intorsura.ro