Mestecanisul de la Reci din Reci Judetul Covasna
Obiective turistice din Judetul Covasna
Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania www.cazare.intorsura.ro

Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania

Adauga unitate
Nu distruge mediul inconjurator! Pastreaza natura curata!

Obiective turistice din Reci

Selectare rapida
Cazare
Pe judete
Pe localitati
Dupa tipul unitatii

turismagrement.ro
Mai mult decat cazare!

Nu exista recomandari.
RECOMANDARI

Agrement

Inchis


Arata prietenilor
Cauta obiectiv turistic in judetul

Obiective turistice > Mestecanisul de la Reci - Reci > Judetul Covasna > Reci

MESTECANISUL DE LA RECI - RECI


Mestecănișul de la Reci este un sit de importanță comunitară (SCI) desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice, precum și a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate.

Mlaştină, copaci şi flori. Asta e rezervaţia floristică de la Mestecăniş, comuna Reci, judeţul Covasna. Sau, mai curând, mai multe mlaştini mici, între multă vegetaţie.

Poate descrierea nu-ţi spune asta, dar adevărul e că acolo vei găsi un adevărat paradis vegetal şi acvatic. În primul rând pentru acest paradis ar trebuie să ajungi la rezervație.

Ce poţi descoperi aici? În primul rând, vegetaţie de luncă, dat fiind că e aşezată în lunca Râului Negru. Apoi, tot felul de plante pe care nu le mai găseşti uşor în altă parte – mesteacănul pitic, angelica sălbatică şi, normal, fiind o zonă umedă, multe, multe ferigi. Sau multe flori, unele pe care degeaba le vezi, căci e puţin probabil să le ştii numele tuturor.

Rezervația Mestecănișul Reci bălțile de la Ozun Sântionlunca este situată în partea central a depresiunii Brașovului,în județul Covasna, pe teritoriul administrative al localităților Reci și Ozun, pe cursul inferior al Rîului Negru, afluent al râului Olt, la cca 12 km de municipiul Sf.Gheorghe. Altitudinal rezervația este situată între 513 m altitudinal minimă și 545 m altitudine maximă.

Accesul în rezervație se face pe drumul național DN 11 Brașov-Tg.Secuiesc în dreptul localităților Ozun, Sintionlunca și Reci, de unde se poate intra pe drumurile comunale în zona rezervației.

Rezervaţia, cu o suprafaţă de cca. 2 Km patrati, situată în lunca Râului Negru, afluent al Oltului, este un complex de mlaştini eutrofe, populate de o serie de specii rare, relicte glaciare cum sunt: mesteacănul pitic, feriga, angelica sălbatica.
Este cea mai întinsă rezervaţie din judeţul Covasna, complexă atât sub aspect geologic, cât şi sub aspect floristic şi faunistic. Acest mediu este arealul de dezvoltare al broaştei albastre de mlaştină, a cărui limită sudică este tocmai această rezervaţie. Ea mai cuprinde o plantaţie de pin banksian, o specie rară care se adaptează pe terenuri cu condiţii de vegetaţie foarte vitrege.

Rezervaţia este deosebit de frumoasă, mai ales în interiorul pădurilor de mesteceni unde se găsesc lacuri de variate dimensiuni şi cu nuferi sălbatici în perioada de vară.

Frumuseţea zonei a atras producătorii filmului american Cold Mountain (2003 – cu Nicole Kidman şi Jude Law în rolurile principale) să aleagă Mestecănişul de la Reci pentru filmarea unei părţi a peliculei.

Loc pe care, dacă îţi place natura, nu ai nici un motiv să nu îl vizitezi.


Obiective turistice in localitatea Reci

Lacul Reci > Reci
Lacul Reci este situat in depresiunea Sfantu Gheorghe, comuna Reci, la 25 km de Brasov, intr-un loc deosebit.

Lacul de la Reci este format pe dunel ...

Mestecanisul de la Reci > Reci
Mestecănișul de la Reci este un sit de importanță comunitară (SCI) desemnat în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o star ...Valid XHTML 1.0! Copyright JTI Advertising © 2000 - 2015
Avem 216347 vizitatori unici si
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.cazare.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa cazare.intorsura.ro