Valea Zimbrilor - Rezervatia Naturala de Zimbrii si Reni din Vama Buzaului Judetul Brasov
Obiective turistice din Judetul Brasov
Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania www.cazare.intorsura.ro

Cazare in depresiunea Intorsura Buzaului si in Romania

Adauga unitate
Nu distruge mediul inconjurator! Pastreaza natura curata!

Obiective turistice din Vama Buzaului

Selectare rapida
Cazare
Pe judete
Pe localitati
Dupa tipul unitatii

turismagrement.ro
Mai mult decat cazare!

Nu exista recomandari.
RECOMANDARI

Agrement

Inchis


Arata prietenilor
Cauta obiectiv turistic in judetul

Obiective turistice > Valea Zimbrilor - Rezervatia Naturala de Zimbrii si Reni - Vama Buzaului > Acris > Judetul Brasov > Vama Buzaului

VALEA ZIMBRILOR - REZERVATIA NATURALA DE ZIMBRII SI RENI - VAMA BUZAULUI


Incepand cu anul 2019 puteti admira Renii lui Mos Craciun, asa ca de acum Rezervatia de zibrii Vama Buzaului devine si rezervatie de Reni. Nu Ezita sa vi sa vezi Reni lui Mos Craciun.

În luna Noiembrie 2008 a avut loc inaugurarea Rezervaţiei naturale "Valea Zimbrilor" din Vama Buzăului Jdeţul Braşov, aceasta fiind a patra rezervaţie de zimbrii din România.
Rezervaţia a luat naştere din iniţiativa Agenţiei de dezvoltare publică a Judeţului Braşov, a Primăriei Vama Buzăului şi a Primăriei Prejmer.
Spatiul alocat acestei rezervaţii este momentan de 9 hectare şi are trei locuri de hrănire a Zimbrilor.
În cursul anului urmator, in funcţie de posibilităţile financiare se va suplimenta cu înca 80 de hectare de pădure care sunt alocate pentru această rezervaţie dar trebuiesc ingrădite şi amenajate.
În forma finală, Rezervaţia naturală "Valea Zimbrior" din Vama Buzăului va avea un spaţiu amenajat pentru zimbii cu toate mediile de viaţă ale acestora.
Se vor creea căi de acces pe marginea rezervaţiei în aşa fel încât turişti care vor să vadă sau să imortalizeze imagini cu familiile de zimbri în mediul lor natural să o poată face cât mai uşor dar fară a perturba viaţa acestora.
Se va amenaja un sediu administrativ cu sală de comferinţe unde se vor putea ţine leciţii deschise pentru studenţi şi elevi.
În prezent vă invităm să vizitaţi Rezervaţia naturală "Valea Zimbrior" care este amplasată într-o regiune lipsită de surse de poluare, şi într-un cadru natural nealterat, oferindu-vă în acelaşi timp imagini de neuitat ale masivului Ciucaş.
Rezervaţia naturală "Valea Zimbrilor" deţine momentan un număr de cinci exemplare de Zimbrii (Bison bonasus) adusi din Elvetia (2), Italia (1) si Austria (2).

Cum ajungi la Rezervaţia naturală "Valea Zimbrior".
Pe drumul naţional 10 Braşov - Buzău în oraşul Întorsura Buzăului sat Brădet schimbaţi direcţia către Vama Buzăului pe drumul judeţean 103A.
La ieşirea din localitatea Acris pe partea stângă se afla Rezervaţia naturală "Valea Zimbrior".

Cum ne contactezi.
Asociaţia "Valea Zimbrior" - Comuna Vama Buzăului, Judeţul Braşov, Vama Buzăului nr. 425
Primaria Vama Buzăului - Fabian Roth - 07451 309 540
Agentia de Dezvoltare Durabila a Judeţului Braşov - Izabella Dobai - 0268 470 505

Istoria Zimbrilor - preluat de pe www.zooland.ro

Zimbrul (Bison bonasus)

Zimbrul este cel mai greu animal european de pe uscat. Un individ tipic are o lungime de 2,9 metri şi o înaltime de 1,9 metri, cântarind de la 300 la 920 kg. Este mai înalt, dar mai puţin masiv decât ruda sa apropiată bizonul american. De asemenea are păr mai scurt decât acesta.
Zimbrii trăiesc în paduri, având foarte putini duşmani naturali; există doar câteva relatări din secolul al XIX-lea încoace despre atacuri din partea lupilor şi urşilor.
Zimbrii trăiesc 28 de ani în captivitate, dar în sălbăticie trăiesc mai puţin. Pot avea pui la vârste între 4 şi 20 de ani la femele şi între 6 şi 12 ani la masculi.

Teritoriul bizonilor poate ocupa şi 200 km², iar unele turme preferă pajiştile şi poienile din pădure.
Genul Bison cuprinde mamifere de talie mare, puternice, prezente odată pe cele doua continente, Europa si America de Nord. Mai cunoscuti sunt 2 reprezentanti:
Zimbrul European (Bison bonasus) şi Zimbrul Nord American, confundat adeseori cu bizonul (Bison bison).
Au existat şi două subspecii ale zimbrului European, zimbrul de şes sau de Bialowieza, Bison bonasus bonasus şi zimbrul de munte sau Caucazian, Bison bonasus caucasicus.
Zimbrul caucazian nu a supravieţuit pâna în zilele noastre, ultimul exemplar murind în Caucaz în 1927. Un individ mascul, în vârsta de un an a fost capturat şi dus în Germania în 1908. A trait 18 ani în captivitate la o menajerie din orasul german Boitzenburg.
Rezultatul a fost împerecherea masculului de Zimbru caucazian cu femelele de Zimbru de ses ceea ce a dus la apariţia de descendenţi hibrizi.
Astăzi, Zimbrul European având această obârşie, a păstrat foarte puţin din caracteristicele Zimbrului caucazian, iar înfăţişarea sa nu diferă de cea a Zimbrului de şes. Totuşi, ei sunt rari şi crescuti separat. Greutatea masculilor maturi variază între 440 şi 920 kg, în timp ce înalţimea la umeri poate atinge 188 cm.
O caracteristică particulară a masculilor o reprezintă disproporţionalitatea între partea din faţa a corpului, puternică şi crupă relativ mică.
Femelele sunt mai mici; greutatea între 320 şi 640 kg şi partea din faţă a corpului mai puţin bine-făcută.
Corpul Zimbrului European este acoperit cu un păr gri-maro care se armonizează cu peisajul înconjurator.
Partea din faţă a corpului este acoperită cu un păr lung, care formează aşa numita barbă, în partea de jos. Parul din spate este scurt.
Zimbrii de ambele sexe au câte o pereche de coarne localizate sus pe cap, dar capetele acestora sunt aduse mai mult în interior în cazul femelelor adulte decât în cel al masculilor. La naştere, puii au păr de culoare roşiatică şi sunt mai degrabă mici, între 16 şi 35 kg.
Iniţiativa refacerii în România a acestui fond faunistic preţios al pădurilor din Munţii Carpaţi, ce adăposteau odinioară numeroase turme, a început din 1958, când la 12 noiembrie o pereche de zimbri a fost adusă din Polonia în padurea Slivuţ-Haţeg, judeţul Hunedoara.
În prezent, zimbrul european se găseşte doar în captivitate şi anume 3 rezervaţii apartinând Regiei Nationale a Pădurilor - Romsilva (Vânatori-Neamţ, Haţeg - Slivuţ si Neagra-Bucşani). De asemenea, se găsesc şi în Grădina Zoologică Târgoviste, Gradina Zoologică Bucureşti, iar acum şi în Rezervaţia naturală "Valea Zimbrior" din Vama Buzăului.


Obiective turistice in localitatea Vama Buzaului

Valea Zimbrilor - Rezervatia Naturala de Zimbrii si Reni > Vama Buzaului
Incepand cu anul 2019 puteti admira Renii lui Mos Craciun, asa ca de acum Rezervatia de zibrii Vama Buzaului devine si rezervatie de Reni. Nu Ezita sa ...

Cascada Urlatoarea > Vama Buzaului
În inima munţilor Ciucaş, în localitatea Vama Buzăului apele unei cascade parcã se tânguie, chemându-şi admiratori cãrora sã li se arate î ...Valid XHTML 1.0! Copyright JTI Advertising © 2000 - 2015
Avem 213178 vizitatori unici si
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.cazare.intorsura.ro 
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa cazare.intorsura.ro