Numai cine a văzut Ciucașul poate să-i descrie măreția. Numai cine l-a străbătut poate să-i descrie frumusețea. Semeț și dur ca o cetate, văzut dinspre valea Teleajenului, o lume a coloșilor de piatră - unde natura a pus frumusețea
picătură cu picătură, zămislind cele mai bizare forme care îți amintesc de basmele copilăriei - cînd te apropii dinspre nord sau vest, Ciucașul ascunde frumuseți de neasemuit și atrage cu un farmec irezistibil.
Traseu: Întorsura Buzăului - Vârful Ciucaș prin valea Dălghiului
Luăm ca punct de plecare Oraşul Întorsura Buzăului şi ne îndreptăm pe DN 10 cărte Braşov, după 4 Km ieșim de pe DN 10 către Vama Buzăului şi continuăm traseul nostru pe DN 103A aproximativ 12 Km, traversăm podul peste Râul Buzău şi continuăm până la prima intersecţie de drumuri (aprox 100 m, Valea Dălghiului - dreapta cu Chirușca - înainte) unde schimbam din nou directia la dreapta pe drumul catre Dălghiu, urmărind marcajele Cruce albastră și cruce roșie care le
găsim pe borne și capete de podeturi
Traversăm valea dălghiului și continuăm drumul nostru până în valea stânii la Cantonul Forestier Ciucaș, lăsând în urmă marcajul cu cruce albastră (Poiana teslei pe sub Vf. Dungu).
Aici găsim marcajul de început al traseului către Mâna Dracului si Vârful Ciucaș (Traseu de 3 - 4,5 h).
Începem ascensiunea către vârful Ciucaș pe lângă Mâna Dracului, urmând marcajul Cruce rosie.
Prima parte a traseului se desfășoară prin pădure și are câteva urcușuri mai abrupte de aceea se recomandă să fiti incălțați cu bocanci sau ghete de munte.
Depășim aceste pante și ajungem pe un platou unde putem savura splendoarea unei păduri virgine, ne tragem putin sufletul și continuăm traseul (marcaj cruce roșie) până la prima ieșire către splendinele peisaje oferite de Masivul Ciucas.
După ce savurăm spectacolul natural pornim mai departe pe traseul marcat cu cruce roșie și după încă un efort ieșim în golul alpin, șaua ciucas
Aici va trebui să poposim mai mult pentru că spectacolul oferit de masivul ciucas abia acum incepe.
Facem fotografii cu mâna dracului, gemenii ciucașului și numeroasele formațiuni stăncoase din zonă savurăm peisajele spectaculoase către zona brașovului și siuriu, si ne încărcăm cu energie pentru a ataca Varful Ciucaș (1954 m)
Pornim din nou în ascensiune pe potecă lăsând în urma gemenii ciucașului și mâna dracului. Savurând flora și afinele din zona ajungem la ultimul popas de pe traseu; Vârful Ciucaș (1954 m).
Informatiile si datele de pe acest site sunt proprietate a www.cazare.intorsura.ro
in colaborare cu alti parteneri si nu au dreptul de a fi preluate fara acordul nostru scris. Echipa cazare.intorsura.ro